Patte d'Ours

Patte d'Ours is een bijzondere kaas uit de Pyreneeën. Vertaling: poot van een beer. Deze kaas krijgt namelijk de afdruk van een berenpoot mee op het moment dat deze in de vorm gaat, voordat de kaas minimaal 3 maanden gaat rijpen. Heel gaaf om deze kaas te zien voordat deze wordt aangesneden.

Lees meer »

Recept Tartiflette

Een aantal fijnproevers die de fromagerie bezoeken zeggen lekkerbekkend dat ze Reblochon komen kopen om tartiflette te maken. Dat varieert van een kwart Reblochon voor een eenpersoonsschotel of een paar hele kazen als de hele Franse familie mee eet. Dat maakte mij reuze benieuwd naar het recept van tartiflette en heb een mooie gevonden op Frankrijk.nl. Het spreekt voor zich dat de tartiflette het beste smaakt als je de beste ingrediënten gebruikt, zoals een boeren Reblochon (smelt en smaakt beter) en goede crème fraiche. Beiden verkrijgbaar in onze  Fromagerie.

Lees meer »

Recept mini hartige taartjes met Brie

Zoek je een recept voor lekkere borrelhapjes? Dit recept is een kwartiertje werk, als je het bladerdeeg niet zelf maakt. En dan 30 minuten wachten terwijl je thuiswerkt of koffie drinkt. De ingrediënten die je nodig hebt, zijn vetgedrukt.

Lees meer »