Zoek je een recept voor lekkere borrelhapjes? Dit recept is een kwartiertje werk, als je het bladerdeeg niet zelf maakt. En dan 30 minuten wachten terwijl je thuiswerkt of koffie drinkt. De ingrediënten die je nodig hebt, zijn vetgedrukt.
Nodig: muffin bakvorm voor 12 muffins. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de bakvorm in en steek rondjes bladerdeeg uit ter grootte (of iets groter dan) van de bovenkant van het muffinvormpje. Doe de bladerdeegrondjes in de bakvorm. Doe een halve theelepel van je favoriete chutney op de bodem van het bladerdeeg (bij mij is dat de frambozen-uienchutney of vijgen-portchutney van Belberry). Meng een ei met 100 ml goede crème fraiche (of slagroom) en vul de bladerdeegbakjes met één tot anderhalve eetlepel van dit mengsel. Snijd een punt Brie de Meaux in kleine stukjes en verdeel over de bakjes. Bak 30 minuten. Wil je het compleet maken? Hartige taart met brie is en Tawny port zijn een match made in heaven!
Reactie plaatsen
Reacties